Nemt brød med Ølandshvede

Dette er et nemt brød med ølandshvede – det kræver ikke så meget arbejde. Ligesom alt andet bagværk med surdej, er tiden din allerbedste ven. Du skal dog ikke håndtere den særlig meget og får alligevel et rigtig fint resultat ud af det.

  • 200g hvedemel
  • 100g letsigtet ølandshvedemel
  • 100g fuldkornsølandshvedemel
  • 300g vand
  • 100g surdej
  • 10g salt

Bland alle ingredienser sammen og rør med røremaskine indtil dejen kan bestå glutentesten.

Lad det hæve tildækket i 3,5 time.

Vend dejen ud på køkkenbordet og lav en pre-shape (søg evt. på YouTube), hvor du samler dejen til en kugle uden at arbejde alt for meget med den. Vend den om så samlingen er nederst. Lad hvile utildækket på bordet i 30 min.

Kom lidt mel henover dejen og bordet (gerne majs- eller rismel) og vend den om, så toppen nu ligger ned mod bordet. Form dejen så formen passer med formen på din hævekurv (søg evt. på final-shape på YouTube for at se teknikken) og spænd den op og placer den i en meldrysset hævekurv. Brug gerne mel uden gluten (f.eks. majs- eller rismel). Det hænger nemlig ikke fast i dejen og du kan dermed nemt få dejen ud af kurven igen.

Kom hævekurven i en plastikpose, så den ikke tørrer ud og lad den stå på køkkenbordet i 4 timer. Sæt den herefter på køl.

Næste dag sætter du din gryde ind i ovnen og varmer den op på 230 grader. Lad den gerne varme op i 45-60 min.

Vend forsigtigt dejen over i gryden, læg låg på og sæt den retur i ovnen.

Bages i 20 min med låg på og yderligere 20 min uden låg eller indtil brødet har fået en rigtig flot mørk farve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.