Nemme ølandsboller

Disse nemme ølandsboller kræver ikke særlig meget håndtering og giver et skønt resultat. De står på køl natten over og bages direkte fra køl.

  • 200g hvedemel
  • 100g letsigtet Dalarhvede
  • 100g fuldkornsølandshvede
  • 300g vand
  • 80g surdej
  • 10g salt

Bland det hele sammen og rør på maskine indtil dejen kan bestå glutentesten. Lad hvile i en skål med låg på i 3 timer.

Vend dejen ud på køkkenbordet og lav en pre-shape (søg evt. på YouTube), hvor du samler dejen til en kugle uden at arbejde alt for meget med den. Vend den om så samlingen er nederst. Lad hvile utildækket på bordet i 30 min.

Kom lidt mel henover dejen og bordet (gerne majs- eller rismel) og vend den om, så toppen nu ligger ned mod bordet. Form dejen til en rektangel (søg evt. på final-shape på YouTube for at se teknikken) og spænd den op og placer den i en meldrysset hævekurv. Brug gerne mel uden gluten (f.eks. majs- eller rismel). Det hænger nemlig ikke fast i dejen og du kan dermed nemt få dejen ud af kurven igen.

Kom hævekurven i en plastikpose, så den ikke tørrer ud og lad den stå på køkkenbordet i 2,5 time. Sæt den herefter på køl.

Næste dag tænker du ovnen på 250 grader med dit bagestål/pizzastål/bageplade i. Placer samtidig en bradepande på nederste rille. Lad den gerne varme op i 45-60 min.

Vend dejen ud på bordet, del den i to på langs og skær dejen ud i passende stykker (jeg fik 8 ud af denne portion) og læg dem på en pizzaspade eller hvad du nu har. Sæt bollerne ind i ovnen og smid et glas vand i bradepanden og luk hurtigt for ovnen igen. Vandet sørger for der skabes damp. Det giver en dejlig sprød skorpe.

Bages i ca. 15-20 min indtil de har fået godt med farve. Lad afkøle på en rist.

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *