Flutes

Flutes til sommerens grillmad er næsten et must – og hvorfor ikke bage dem selv? Disse flutes kan fint fryses ned, hvis ikke du når at spise dem alle samme dag. Det er skønt at have noget hjemmebag liggende i fryseren, hvis det en dag skal gå lidt stærkt med aftensmaden. Når du skal bruge dem tør du dem op, giver dem en tur under den kolde hane og giver dem 10 min. i en forvarmet ovn v. 200 grader. Så er de næsten som nybagte – med en tynd sprød skorpe – ligesom flutes skal være.

Disse flutes er franskbrødsagtige i krummen og mere seje i det end Baguettes. Lidt ligesom de flutes man kan købe på frost, som man har fået adskillige gange til diverse grillaftener. Denne opskrift er et godt alternativ til disse købebrød og tager ikke så lang tid at lave.

Ønsker du rigtige rustikke Baguettes med meget sprød skorpe og masser af lufthuller, skal du tage et kig på denne opskrift.

Du kan variere disse flutes i det uendelige. Du har mulighed for at tilsætte dine yndlingskrydderier til dejen eller komme dem ovenpå lige inden de kommer ind i ovnen (det ene udelukker bestemt ikke det andet). Det kunne være timiam, oregano, basilikum eller rosmarin eller en kombination. Alt afhængiog af, hvad resten af menuen står på. Her har jeg tilsat tomatflager og paprikaflager fra Mandala Organic (reklamelink) i dejen og drysset tomatpulver og groft salt ovenpå, lige inden de skulle bages. De passede perfekt til de grillede nakkekoteletter og kartoffelsalaten.

Opskriften giver 4 flutes 

450 gr. lunken vand
2 dl surdej
20 gr. salt
10 gr. gær
200 gr. fuldkornsølandshvedemel
700 gr. hvedemel

Bland vand, gær og surdej
Ælt det godt på en røremaskine. Lav evt. en glutenprøve og se om du har æltet den nok
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 2 timer
Del dejen i 4 og form dem til flutes og sæt dem på en bageplade med bagepapir eller i flutesforme
Lad dem hæve til dobbelt størrelse – det tafer ca. 2-3 timer
Varm ovnen op til 230 grader (alm. over-/undervarme) og sæt en bradepande i bunden af ovnen.
Når ovnen er varm, pensler du dem med vand, snitter 4-6 snit i hvert flute og drysser med salt og/eller krydderi
Sæt din bageplade med flutes ind i ovnen og smid et glas kogende vand i bradepanden og skynd dig at lukke ovnenBages i ca. 20 min og afkøles på en bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.