Brød med Manitoba og fuldkornsølandshvede

Dette brød med Manitoba og fuldkornsølandshvede er et hvedebrød med en lille mængde fuldkorn. Manitoba har ret gode bageegenskaber

  • 350g Manitoba
  • 50g fuldkornsølandshvede
  • 280g vand
  • 100g surdej
  • 10g salt

Bland mel, vand og surdej sammen. Der må ikke være nogle tørre pletter nogen steder. Lad stå 30 min. Denne proces kaldes fermentolyse.
Tilsæt salt, fugt dine hænder og tryk det godt ned i dejen og lav nogle stretch and folds indtil dejen ikke kan trækkes mere i. Sørg for du ikke river den over. Lad hvile 30 min.

Lav stretch and fold og lad hvile 30 min.

Lav lamination og tilsæt de ting du godt kunne tænke dig i dejen (valnødder, chokolade, frø m.m.). Selvom du ikke ønsker noget tilsat, er denne proces stadig vigtig i forhold til at få opbygget noget styrke i dejen.

Nu lader du den hvile i 30 min og laver coilfolds. Gør dette 4 gange i alt.

Kom dejen ud på bordet uden mel eller vand på og lav en pre-shape. Lad hvile utildækket i 30 min. så overfladen danner en tynd tør skorpe. Det hjælper dig, når du lige om lidt skal vende dejen om.

Strø lidt mel på bordet og ovenpå dejen. Vend den om og lav final-shape og kom brødet i en hævekurv, som er strøet godt med f.eks. rismel, så ikke dejen hænger i. Kom kurven i en pose (så ikke dejen tørrer ud) og sæt på køl i min. 12 timer.

Kan bages i en gryde eller fritstående.

Varm ovnen og din gryde, bagestål, pizzaplade eller bageplade godt op ved 250 grader. Varm det gerne op i 45-60 min.

Tag dejen ud af køleskabet og rids det, hvis du gerne vil det, og kom det i ovnen. I gryde bages det i 20 min med låg på og 20 min ved 230 grader uden låg.
Fritstående bages det i 20 min, hvor der tilsættes damp, og så 20 min ved 230 grader uden damp.

Afkøles på en bagerist.

1+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *