Dette brød med Dalarhvedemel har en skøn og dejlig smag. Dalar er en svensk kornsort som har sin helt egen unikke smag. Det er skønt at få det helt friskmalet fra Mosegårdens Mel. Det giver lige lidt ekstra både på smag og bageegenskaber.
Jeg er sikker på, at dejen også fint kan bruges til boller, hvis man gerne vil det.
- 250g letsigtet Dalarhvedemel
- 125g fuldkornshvedemel
- 125g Manitoba
- 400g vand
- 125g surdej
- 12,5g salt
Bland mel, surdej og vand og lad stå tildækket i 2 timer på køkkenbordet.
Herefter kommer du salt i og blander/masserer det godt ind i dejen. Fold dejen (stretch and fold) henover sig selv fra alle 4 sider og gentag nogle gange.
3-4 timers hvile på køkkenbordet med stretch and folds hver halve time de første 3 timer.
Pre-shape og final-shape og så på køl i hævekurv i 12 timer.
Sæt en bradepande i nederste rille i ovnen og varm ovn, bradepande og bagestål godt op i 45 – 60 min ved 250 grader.
3 min før du skal have dejen ind, hælder du 1 liter kogende vand i bradepanden.
Kom så brødet ind og bag i 20 min.
Når de 20 min er gået, tager du bradepanden ud og skruer ned til 230 grader og bager brødet færdigt til det har en god mørk farve. Det tager omkring 15-20 min.