Nemme boller med Tritordeum

Disse nemme boller med Tritordeum er hurtige at lave. Ingredienserne blandes sammen dagen før og på selve dagen tages dejen direkte fra køl, formes til boller og kommes i ovnen.

Jeg er blevet kæmpe fan af Tritordeum. Dels fordi det er skønt at arbejde med bl.a. pga. hæveegenskaberne men også fordi jeg synes det har en vidunderlig smag. Hvis du også har lyst til at prøve det, så se her, hvor du kan bestille det (det står i den grå boks).

Opskriften her er let og enkel at gå til og kræver næsten ingen arbejdstid. Hviletiden gør det meste af arbejdet for dig.

  • 250g fint Tritordeum
  • 150g halvsigtet Tritordeum
  • 330g vand
  • 90g surdej
  • 12g salt

Bland mel, vand og surdej. Lad stå 30 min. (det kaldes fermentolyse).

Kom salt i og massér det i dejen med fugtige fingre. Lav stræk og fold (fold dejen hen over sig selv) indtil den ikke længere vil strækkes. Lad stå 3,5 time på køkkenbordet (vær obs på sommervarmen – måske den skal stå lidt kortere tid).

Hvis du husker det, så giv den et par stræk og fold undervejs. Hvis du glemmer det – pyt med det. De bliver fine alligevel.

Sæt på køl i +10 timer.

Varm ovn og bagestål/bagesten op til 250 grader i 45-60 min.

Tag dejen ud af køleskabet, hæld den ud på bordet og skær passende størrelser ud med en dejspartel uden at trykke luften ud af dejen.

Jeg gav dem noget vand med en forstøver inden de kom ind i ovnen – derudover ingen damp. Har du ikke en forstøver, kan du smide nogle isterninger eller en kop vand i bunden af ovnen når du sætter bollerne ind (evt. i en bradepande, som har varmet op sammen med ovnen).

Bag i 20-30 min ved almindelig over- undervarme indtil de har en fin mørk farve.

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *