Boller med fint og fuldkornstritordeum

Disse boller med fint og fuldkornstritordeum er bagt udelukkende bagt på Tritordeum-mel. De har en skøn smag. Lidt noget andet end almindelige hvedeboller. Dejen her er utrolig nem at arbejde med, så det kan ikke være det, der er undskyldningen for ikke at kaste sig over dem.

  • 300g fint Tritordeum
  • 100g fuldkorns Tritordeum
  • 300g vand
  • 100g surdej
  • 10g salt

Bland vand, surdej og mel i en skål eller condibøtte eller hvad du plejer at blande dej i. Sørg for at der ikke er tørre pletter nogen steder. Lad det stå i 30 minutter med låg på.
Kom salt ovenpå, fugt dine hænder med vand og massér saltet godt ind i dejen. Lav nogle stretch and folds indtil den har samlet sig godt og ikke er så elastisk mere. Lad stå med låg på i 30 minutter.

Lav en omgang stretch and folds (nord-syd-øst-vest) og lad stå 3½ time på køkkenbordet med låg på.

Du kan undervejs, når du lige husker det, give den en omgang stretch and fold eller coilfold. Glemmer du det, er jeg sikker på du får et fint resultat alligevel. Jeg gav den 2 coilfolds undervejs.

Giv den en sidste omgang af ovenstående og sæt den på køl i min. 12 timer.

Varm bagestål/pizzasten/bageplade op til 250° grader (alm. over- og undervarme – ikke varmluft). Sæt samtidig en bradepande ind på nederste rille. Sørg for ovnen bliver varmet godt op – gerne i 45-60 min.

Vip dejen ud på et bord, drys med lidt mel (f.eks. Durum) og skær passende størrelser ud med en spartel og læg dem på en plade så du kan få dem over på dit bagestål. Du skal ikke spænde dem op eller på anden vis forme dem.

Sæt bollerne ind, smid et glas kogende vand ned i bradepanden og bag dem i ca. 20 minutter indtil de har fået en fin mørk farve. Efter de første 10-15 min. af bagetiden tager du bradepanden ud og lukker dampen ud af ovnen.

2+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *