Boller med Arantes vårrug, Dalarhvedemel og Fuldkornsølandshvedemel

Disse boller med Arantes Vårrug, Dalarhvedemel og Ølandshvedemel har en virkelig skøn smag af det lækreste friskmalede mel. Blandingen af de forskellige meltyper passer super fint sammen og mængden af rugmel gør, at de er dejlig mættende uden at være decideret tunge.

  • 320g vand
  • 90 gr. surdej
  • 100 gr. Arantes vårrug
  • 50 gr. Fuldkornsølanshvede
  • 250 gr. Fintsigtet Dalarhvedemel
  • 10 gr. salt

Bland vand, surdej og mel i en skål eller condibøtte eller hvad du plejer at blande dej i. Sørg for at der ikke er tørre pletter nogen steder. Lad det stå i 30 minutter med låg på.
Kom salt ovenpå samt nogle stænk vand for at opløse saltet. Massér det godt ind i dejen og lav nogle stretch and folds indtil den har samlet sig godt. Lad stå med låg på i 30 minutter.

Lav 4 stretch and folds (nord-syd-øst-vest). Lad stå 30 minutter og gentag. ⠀

Dejen hviler nu 2,5 time på køkkenbordet. Herefter laves der en pre-shape og en final-shape og kommer i hævekurv med en plastikpose udover.

Sæt på køl i +10 timer.

Varm bagestål/pizzasten/bageplade op til 250° grader. Sæt en bradepande i bunden af ovnen og varm op sammen med ovnen. Sørg for ovnen bliver varmet godt op – gerne i 45-60 min.

Vip dejen ud på et bord og skær passende størrelser ud med en spartel og læg dem på en plade så du kan får dem over på dit bagestål.

Sæt bollerne ind og smid et glas vand i bradepanden. Luk ovnen hurtigt igen.

Bages i ca. 20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.